19:00

Malungs IF

Referat

Referat: Hofors HC - Malungs IF

Vi kör ett lite försenat matchreferat från matchen mot Malung innan kvalserien drar igång. Malung kom till spel med fyra fulla kedjor och tre backpar och hade massor att spela för. De hade andraplatsen att försvara och kom med starkast möjliga lag trots att det är fredag kväll och de redan är klara för play off. Coach Andersson berättade innan matchen om vikten att hålla sig borta från utvisningsbåset och hålla Malung på utsidan och låta dem snurra men ute i sarghörnet.
Hofors kom till spel med fyra ytterforwardspar, tre centrar och sex backar. # 20 Marcel Kanera hade skadat sig på fysträning så han saknades i laget denna kväll. # 9 Kevin Saletti gjorde debut för HHC denna kväll i fjärdekedjan
.
Steelers började riktigt inspirerat och spelar med fart och fläkt och ställer om på Malungs offensiv på ett bra sätt. Efter 10 minuter så kombinerar # 14 Emil Eriksson och # 27 Isak Hansson-Johansson på ett bra sätt och Isak kan sätta 1-0. Coacherna hade satt ihop tre snabba tekniska spelare som vill ha puck i samma kedja i form av # 27 Isak Hansson-Johansson, # 10 Srdjan Subotic och # 14 Emil Eriksson. Farhågorna var nog mer hur det skulle bli med det defensiva arbetet. I första perioden är den här kedjan enastående men mattades vartefter matchen led. Första perioden är en jämn historia som slutar med Hofors ledning 1-0 och Malung vinner skotten med 9-8. En helt ok start för HHC mot ett starkt Malung.

I andra perioden lägger Malung i ytterligare en växel i andra perioden och trycker tillbaka Hofors rejält med långa anfall där vi har svårt att få ut pucken ur egen zon långa perioder. De visar vilka som är topplaget och vilka som kommer få spela negativt kval. Hofors försvarar sig heroiskt och kämpar och river och sliter. # 21 får en riktigt ful crosschecking i huvudet som domaren helt missar och tar sig knappt ut i båset och spelar inte mer denna kväll vilket är oroande och inte bra. Den typen av fula överfall ska definitivt beivras men det blir inte ens en tvåa denna kväll. Försvaret håller fram till minut 16 av andra perioden när Malung till slut får utdelning då Rikard Hansson sätter 1-1. Efter 19 minuter utvisas Edin Muminovic för interference men Hofors dödar den tid som återstår av andra perioden. Jim Elfsberg är utmårkt i mål hela matchen och håller oss kvar i matchen i andra perioden. Skotten vinner Malung med 19-5 vilket säger en del om matchbilden.

Malung fortsätter i den tredje perioden med en högre växel i och efter 6 minuter så tar de ledningen genom Gabriel Olsson och det känns inte orättvist med tanke på spelbilden. Tyvärr så tappar vi fokus och gör det som vi inte ska göra - ta utvisningar. Först åker # 22 Patrick Tschernitz ut för en tripping och kort därefter så får # 2 Isak Hultman två minuter för en slashing. Det hjälper inte att vi kämpar tre mot fem - till slut går det inte längre och det känns som Malung stänger matchen genom att göra 1-3 genom Gabriel Lissel. Malung slår dock inte av på takten utan fortsätter att dominera spelet och matchen och efter 16 minuter stänger man matchen definitivt genom Eric Olsson som gör 4-1. Det spelar sedan ingen roll att # 17 Zebastian Sjödin reducerar till 2-4 efter pass från # 16 Mattias Olofsson och # 7 Gustav Nordström. Det målet blir mer av ett tröstmål. Skotten i tredje slutar 17-5 till Malung och totalt slutar skotten 45-18 till Malung vilket säger en del av om matchbilden.

Sammanfattningsvis så jobbar och kämpar HHC på ett bra sätt och den första perioden är riktigt bra. Vartefter matchen lider tar Malung över mer och mer och det märks att de är både motiverade och har en hel del skills i laget. Det mest oroande var att # 14 Emil Eriksson fick en rejäl slashing över handen i slutet och matchen och det är en spelare vi inte vill ha skadad utan tillgänglig under det kommande kvalet. Jim Elfsberg är utmärkt i målet och håller oss med i matchen långt in i tredje perioden. Nu börjar allvaret så jag hoppas vi kan träna och vila och vara redo för det kommande kvalet.

Hofors HC mot Malung:
Målvakter: Jim Elfsberg (Viktor Sohlborg)
1:a femman: Viktor Davidson, Filip Jarl - Mattias Olofsson, Gustav Nordström, Jegor Romanov
2:a femman: Nils Elfsberg, Edin Muminovic - Isak Hansson-Johasson, Srdjan Subotic, Emil Eriksson
3:e femman: Isak Hultman, Wilgot Heldevik-Klein - Noel Lengstam, Isak Enmarker, Zebastian Sjödin