19:00

Avesta BK

Referat

Referat: Hofors HC - Avesta BK

Hofors HC ställdes inför en rejäl utmaning i returen när bandyklubben från Avesta kom på besök. Bortamötet hade resulterat i en övertygande 6-1 seger för Avesta. Första perioden var jämn men Avesta var lite vassare och kändes lite tyngre i de avgörande momenten. Bortalaget tog ledningen efter 11.40 och utökade ledningen till 2-0 när 16.16 gått av första perioden. Skotten vittnar också om en viss Avestadomninans där masarna vinner skotten med 9-6.

Steelers spelar upp sig rejält i andra perioden och skapar en hel del vassa chanser framför Avestas målvakt men pucken vill inte riktigt in. Matchen är jämn och Avesta är hela tiden farliga i sina anfall. Efter ungefär 16 minuter av andra perioden drar Avesta på sig två utvisningar i relativt tät följd och Hofors får chansen att spela fem mot tre i mer än en minut. När Hofors försöker sätta upp power playspelet i Avestas zon överbelastar de väl mycket - tre Avestaspelare hamnar nere i hörnet. Roberts Vorona hittar en helt fristående Nils Elfsberg framför mål. Nisse gör inget misstag utan sätterpucken vid sidan av målvakten. Hofors fortsätter trycka på fem mot fyra och sedan av bara farten efter att Avesta blivit fulltaliga men något mål blir det inte den här gången. Steelers vinner skotten med 8-6 i andra perioden.

Den tredje perioden fortsätter i samma anda som den andra med ett ganska jämnt spel med Hofors skapar en hel del farligheter i perioder när de får fast Avesta i egen zon. Även Avesta har perioder med långa anfall och Sohlborg får jobba hårt vid ett par tillfällen för att undvika att målet får påhälsning. Det dröjer till dryga 14 minuter innan Linus Hedström kan sätta kvitteringen efter pass från Nils Elfsberg och Viktor Davidson. Matchen är helt jämn och det känns som att det här kan gå hur som helst. Det blir inga ytterligare mål i perioden trots flera heta chanser för båda lagen och matchen går till förlängning. Hofors vinner skotten med 11-7.

I förlängningen skapar Avesta tryck på Hofors och bränner ett par riktigt heta lägen bla så missar man tomt mål. Det straffar sig när Jegor Romanov blir helt fri från blå linjen och sätter pucken med hjälp av båda stolparna efter 2.20 av förlängningen. För frispelningen stod Linus Hedström och Isak Hultman.

Sammanfattningsvis så gör Hofors en mindre bra första period precis som mot Kvarnsveden. Avesta är dock ett mycket bättre lag och straffar Steelers direkt när man släpper till chanser i egen zon. Laget spelar upp sig rejält i de två sista perioderna och spelet är stundtals riktigt underhållande och bra där man kombinerar sig fram till farliga chanser. Det här var en underhållande match i bra tempo. Truppen är lite tunn med 15 utespelare men medelåldern är låg och potentialen är stor att laget kommer utvecklas och lyfta sig under säsongen som kommer. Skönt med revansch på Avesta och nu går man in i serien med tre segrar och en förlust i träningsmatcherna.

Hofors HC - Avesta BK 3-2 (0-2, 1-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (11.40) Niklas Rintamäki (Jordan Caballero-Lindborg/Jakob Karlsson), 0-2 (16.16) Niklas Rintamäki (Assar Ajax/Malte Råberg)

Andra perioden: 1-2 (17.22) Nils Elfsberg (Roberts Vorona)

Tredje perioden: 2-2 (14.01) Linus Hedström (Nils Elsfsberg/Viktor Davidson)

Fjärde perioden: 3-2 (2.20) Jegor Romanov (Linus Hedström/Isak Hultman)

Skott: 26-23 (6-9, 8-6, 11-7, 1-1)

Hofors HC denna kväll:

Målvakter: Viktor Sohlborg (Rostislav Efremov)

1:a femman: Viktor Davidson, Nils Elfsberg - Linus Hedström, Vincent Westman, Isak Hansson-Johansson

2:a femman: Filip Jarl, Isak Hultman - Fabian Lööf, Wilgot Heldevik Klein, Gustav Nordström

3:e femman: Rico Marder Velja, Edijs Esenvalds - Jegor Romanov, Arthurs Medvedevs, Roberts Vorona